Povijest nogometnog kluba "Sloboda" Slakovec

Počeci, osnivači i predsjednici

NK "Sloboda"Slakovec osnovan je davne 1961. godine u drugom mjesecu. Osnivači kluba bili su mladi entuzijasti i zaljubljenici u nogometnu loptu iz Slakovca, koji su se dogovorili i osnovali nogometni klub pod nazivom "Sloboda". Glavi akteri osnivanja kluba bili su Josip Medved, Josip Petek i Ivan Senčar. Za prvog predsjednika izabran je Josip Medved. Do današnjeg dana klub je promjenio 13 predsjednika, osim Josipa Medveda predsjednici kluba su još bili: Josip Vrbanec, Dušan Čakalo, Franjo Horvat, Franjo Novak, Josip Hrustek, Franjo Trupković, Branko Fegeš, Ivan Mošmondor, Ivan Strah, Stjepan Petek i Mladen Goricaj, a 2002. godine za predsjednika je izabran Mladen Novak koji je na toj funkciji i dan danas. Posebno bi spomenuli i pohvalili nekadašnjeg predsjednika, a kasnije i najagilnijeg člana kluba Dušana Čakala, koji je u ovaj klub dao svu svoju ljubav i energiju. Među istaknutijim trenerima u klubu bili su: Bruno Koštarić, Franjo Horvat i današnji trener Stjepan Petek.

Rezultati, nekad i danas

U dugoj povijesti kluba bilo je i uspješnih i onih manje uspješnih rezultata. Svakako, za tako malo mjesto, najveći su uspjesi bili kad je klub igrao u zajednici Općina Čakovec - Varaždin. Jedan od većih uspjeha je polufinale i četvrtfinale Kupa Međimurja, a među najvećim uspjesima je svakako osvajanje Kupa Međimurja u sezoni 2009/10, kad je pobjeđena ekipa Čakovca usred Čakovca. Isto se ponovilo i u sezoni 2011/12, kad je u finalu pobjeđena ekipa nogometnog kluba Nedelišće, člana 3. HNL. Zadnjih par godine seniorska ekipa pod vodstvom trenera Stjepana Peteka postiže zavidne rezultate u prvenstvu i kupu. Nogometaši "Slobode" iz Slakovca u velikom su stilu završili sezonu 2005/06. u kojoj su osvojili naslov prvaka 2. Međimurske lige - zapad. Ovaj naslov prvaka došao je u pravi trenutak u godini, kada klub proslavlja 45. rođendan. U sezoni 2006/07. osvojeno je peto mjesto u 1. Županijskoj ligi, dok je sezone 2007/08. klub završio na odličnom četvrtom mjestu. U sezoni 2008/09. NK "Sloboda" Slakovec, u jakoj konkurenciji, zauzima prvo mjesto i automatski se plasira u 4. Hrvatsku Nogometnu Ligu, što je ujedno i najveći uspjeh kluba u proteklih 50 godina, naravno uz osvajanje dva Kupa Međimurja. U 4. HNL nastavlja sa dobrim igrama, pa tako na kraju jesenskog djela sezone 2009/10. klub je plasiran na odlično peto mjesto, a na kraju sezone odlično drugo mjesto ispred mnogo većih sredina kao što su Ivanec, Novi Marof, Kotoriba i Čakovec.

Ekipe

Svakako treba istaknuti i sve ostale ekipe, od mlađih pionira koji su osvojili prvo mjesto u sezoni 2010/11, stari pioniri drugo, dok se juniori nalaze u sredini tablice. Trebamo zahvaliti trenerima mlađih kategorija koji volonterski prenose svoje znanje na djecu. Naši veterani su u sezoni 2010/11. osvojili prvo mjesto u ligi veterana zapad.

Infrastruktura

Svih ovih godina napravljeno je puno na poboljšanju uvjeta za sve igrače. Kao što je većini poznato na početku osnivanja kluba, osim igrališta kojeg su napravili tadašnji članovi kluba, infrastrukture nije ni bilo. Igrači su se presvlačili pod drvećem, na utakmice se išlo biciklima, a "kupanje" poslije utakmice je bilo po obližnjim potocima, ako je bilo vode. Sve se to nekako prebrodilo jer je ljubav prema lopti prevladala. Godine 1988. klub počeo sa igranjem na novonapravljenom terenu. Glavni inicijator izgradnje novog terena, kao i svlačionica prije toga, bio je tadašnji predsjednik Josip Vrbanec, kojem treba posebno zahvaliti jer je to bio jako veliki zahvat za tako malo sredinu. Naravno, puno su pomogli i svi tadašnji članovi svojim dobrotvornim radom da se takav objekt završi u roku u kojem je bio i predviđen. Nekoliko godina kasnije uvidjela se potreba za proširenjem i dogradnjom svlačionica, pa se izgradio sanitarni čvor, postavljeni su i reflektori na pomoćnom igralištu, napravljen je objekt za odlaganje i spremanje ogrjeva te je napravljen šank sa nadstrešnicom, sve u svrhu poboljšanja rada kluba.

Budućnost

Želja nam je učlaniti u klub što više osoba, sa naglaskom na djecu koja vole nogometnu loptu, jer djeca su naša budućnost. Rad sa djecom je od izuzetne važnosti za prosperitet kluba. Želja i cilj je svakako da se s mlađim kategorijama radi kvalitetno kako bi iz tih redova dobili kvalitetu za seniorsku ekipu.

1961.

1962.

1965.

1967.

1975.

1979.

1984.

1985.

1987.

PARTNERI I SPONZORI